Turul ciclislt al OldBicycleRo

       Bicicleta veche nu inseamna doar colectii si colectionari. Exista atat de multe surse de inspiratie cu privire la bicicleta, incat la un moment dat esti epuizat. OldBicycleRo incearca de data aceasta sa va induca un miros de biblioteca cu iz de cerneala. Acesta este felul prin care doresc ca prin OldBicycleRo sa fim unici in ceea ce priveste raspandirea mesajului, pastrarea traditiei si respectarea istoriei si traditionalului. Cu migala si placere am cautat surse in care apar de data aceasta articole despre bicicleta si ciclismul romanesc in general.
        Ne-am oprit pentru inceput la minunata lume a timbrelor si nu mica ne-a fost mirarea cand am gasit felurite si frumoase ipostaze pe doua roti. Ajunsi in alt domeniu, cel a filateliei, va pot spune ca la 15 iulie 1858 a aparut prima emisiune de marci postale romanesti intitulata Cap de bour.
         Exista si au existat oameni care au pus suflet si migala in mesajul lor pentru miscare si frumos in general. Unul dintre ei a fost Dimitrie Stiubei care conform kolector.ro a fost pictor, machetator de marci si intreguri postale, ilustrator de carte, realizator de afise. Un exemplar din munca sa il regasim si in biblioteca noastra filatelica.
1951, Timbrul de 11 Lei “Circuitul ciclist al RPR”
Aceasta urma de cativa centimetri este una din cele 108 de marci postale mostenite, care ii poarta semnatura marelui pictor.
       Tururile cicliste fascineaza si au fascinat din totdeauna. Turul Ciclist al Romaniei denumit si Micla Bucla este un eveniment important in calendarul competitiilor cicliste din Romania. In 1986 distanta parcursa a fost de 1 102 km in 8 etape, castigator fiind Frank Schonher si echipa germana Vorwerts.

1986, Turul ciclist al Romaniei
       Un produs filatelic in proporţie de 100% este si acest FDC ce prezinta turul. Stampila ,,prima zi” a emisiunii (First Day Cover) este un suvenir filatelic larg raspandit in lumea filatelica. FDC-ul are rolul de a arata localitatea si data cand s-a pus in circulatie emisiunea  respectiva. Se poate spune astfel despre interesul autoritatilor acelor vremuri despre astfel de evenimente, prezentate sub o forma usor de inteles.

FDC Romania 1986 Turul ciclist al RomanieiFDC Romania Focsani 1985 Turul ciclist al Romaniei

Marcandu-ne existenta cilcista pe diferite medii de prezentare, vom arata tuturor ca stim sa pedalam si in competitii si din placerea de a cunoaste locrui noi.

Cauta, priveste, pedaleaza !Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu